Trainingen voor hulpverleners

Vanuit mijn vak als coach en als ervaringsdeskundige bied ik trainingen aan voor hulpverleners om meer inzicht en kennis te krijgen over slachtoffers van narcistisch misbruik.

Er wordt vaak lichtzinnig gedacht over herstel van narcistisch misbruik. Dit is echter complexe materie, niet alleen wat de narcist betreft, maar ook de positie waar de slachtoffers in terecht zijn gekomen. De impact die een narcistische relatie op slachtoffers heeft, wordt vaak nog erg onderschat en niet begrepen. Ik zou liever een andere benaming dan het woord  "slachtoffer" gebruiken, want dit wekt de suggestie dat er niks aan te doen zou zijn. En er is zeker wat aan te doen. In deze training wil ik hulpverleners meer inzicht geven in wat narcistisch misbruik bij slachtoffers allemaal teweeg kan brengen en hoe je als hulpverlener hier op een juiste en effectieve manier mee om kunt gaan.

Onderwerpen die aan bod zullen komen, zijn onder andere:

  • Hoe kan ik als hulpverlener narcistisch misbruik leren herkennen?
  • Wat zijn tools die ik kan inzetten om het slachtoffer inzicht te geven in zijn/haar eigen motieven?
  • Hoe bied ik effectieve hulp aan slachtoffers van narcistisch misbruik?
  • Wat gaat er om in het slachtoffer?
  • Er zal ook voldoende ruimte zijn om met elkaar te discussiëren over narcistisch misbruik.

Hoe meer ruimte en aandacht er is voor ieders visie en gedachtengoed hier over, hoe meer je van elkaar kunt leren. Het is belangrijk om stil te staan bij de impact van narcistisch misbruik bij slachtoffers. Ook het voorleggen van casuïstiek zal aan bod komen. 

Werkvorm
In een groep met maximaal 12 personen komen de bovengenoemde vragen en onderwerpen aan de orde. Het geheel zal zodanig op elkaar afgestemd zijn dat iedere deelnemer optimaal kan bijdragen, leren en profiteren van de ontstane inzichten, visies en oplossingen.

Op dit moment staan de trainingen, gezien de drukte voor individuele coaching, on hold.

Lunch is inbegrepen en er is gratis parkeergelegenheid.

Let op: Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per training.

Het is mogelijk om als groep hulpverleners, een datum in overleg vast te leggen voor een training.

Voor de overige condities, kijk bij de algemene voorwaarden. Klik  hier om deze te bekijken. 

Heb je interesse in het volgen van de 1-daagse training "Narcismevrij voor Hulpverleners", klik dan  hier om je aan te melden. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.