Energetische banden verbreken

Als je eenmaal hebt besloten om uit de relatie met een narcist te stappen, dan begint je reis pas echt. De narcist zal alles doen om op welke manier dan ook weer terug in je leven te komen en zo zijn narcistische voeding weer te kunnen verkrijgen. Want realiseer je, het gaat niet om jou, jij bent enkel een middel tot voeding voor de narcist.

Veel mensen zijn zich niet bewust wat voor invloed energetische verbindingen hebben en dat ze er überhaupt zijn. Ik ga hier zo verder op in. Wat voor jou als slachtoffer van narcistisch misbruik heel belangrijk is, is dat je alle energetische banden doorsnijdt.

Dit houdt in: Als het mogelijk is, geen enkel contact meer met de narcist.

Als je kinderen hebt, of je hebt narcistische ouders is dit een lastiger verhaal, probeer het contact dan zo veel mogelijk te minimaliseren.

Blokkeer eventueel op app, sms of telefoon. Neem desnoods een ander telefoonnummer als je lastiggevallen blijft worden, maar laat de narcist geen mogelijkheid meer toe om op enige manier jouw leven binnen te dringen.

Reageer dus ook nergens op. Negeren, negeren, negeren. Hoe moeilijk ook.  

De hele wereld bestaat uit energie en alles is met elkaar verbonden. Jij dus ook met de narcist en het is van belang deze zogeheten energetische banden te verbreken.

Zolang er een energetische verbinding is tussen jou en de narcist, blijft de mogelijkheid bestaan dat hij je leegzuigt. Het is dus van belang om deze banden te verbreken, zodat jij weer grip krijgt op jouw leven en jouw energie. Iedere keer als er weer contact is op welke manier dan ook, wordt er weer een verbinding gelegd. Kort uitgelegd:

We hebben allemaal een energetisch veld om ons lichaam, het zogeheten aura. Wanneer we in contact zijn met een persoon komt er een (energetische) verbinding tot stand. Een informatie-uitwisseling die niet alleen op bewust, maar ook op onbewust niveau plaatsvindt. Als het een intieme relatie betreft, wordt deze energetische verbinding sterker, bijvoorbeeld bij je partner, kinderen of familieleden.

Op het moment dat je in een relatie met een narcist zit, is dit echter een ongezonde verbinding, want je zit in een ongezonde relatie. Je kunt hier letterlijk lichamelijke klachten van krijgen, zoals bijvoorbeeld veel hoofdpijnen, misselijkheid of vermoeidheid.

Energetische verbindingen zijn uiterst krachtig. We zien het misschien niet met het blote oog, maar ze zijn er wel degelijk. Als een relatie verbroken wordt, zie je vaak dat deze verbindingen verminderen en uiteindelijk verdwijnen. Bij een narcistische relatie zijn deze energetische verbindingen echter zeer hardnekkig. Dit komt, omdat de narcist je vaak niet los wil laten en jij emotioneel afhankelijk bent geworden van hem. Juist deze combinatie versterkt elkaar. Hierdoor kun je het gevoel blijven houden constant met die persoon bezig te zijn en hem niet los te kunnen laten. Verbindingen die voor jou ongezond zijn, zoals de verbinding met een narcist, kunnen zich letterlijk in je energieveld vastzetten. Daarom is het zo belangrijk om deze energetische banden met de narcist te verbreken. Op die manier kom jij ook sneller los van de narcist en krijgt hij steeds minder grip op jouw gevoelens en gedachten.

Hier zijn verschillende technieken en meditaties voor. Hier kan ik je bij helpen. Daarnaast kan een healing je ook helpen om de energetische banden te verbreken. Deze gebruik ik (onder andere) ook in mijn coaching. Zie het als afstemmen op een radiozender, je bent al die tijd afgestemd geweest op de zender van de narcist en je wilt terug naar je eigen zender. Door een healing kun je dit afstemmen beïnvloeden en zorgen dat je weer langzaam naar je eigen zender gaat in plaats van de zender van de narcist. De narcist verliest hierdoor een stukje verbondenheid. Zelf voel je je meestal beter en weer meer in contact met jezelf. Je geeft de energie terug aan de persoon daar waar die hoort. Dit gebeurt altijd op een liefdevolle manier. In coaching zullen we dieper en uitvoeriger ingaan op het verbreken van deze energetische banden.